Πρόβλεψη για ανάκαμψη του χρυσού

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 07:31

Ο χρυσός ενδέχεται να ανακάμψει από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, καθώς τα χαμηλά επιτόκια στις ΗΠΑ και η κρίση χρέους στην Ευρώπη αυξάνουν τη ζήτηση του μετάλλου, ως εναλλακτική επένδυση.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.521,85 δολ. η ουγγιά στις 10:10 π.μ. στη Σιγκαπούρη μετά την άνοδό του νωρίτερα έως 0,4% φθάνοντας στα 1.526,72 δολ. η ουγγιά. Χθες ο χρυσός υποχώρησε 1,8% καθώς τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής- συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου- κινήθηκαν πτωτικά περιορίζοντας τον κίνδυνο του πληθωρισμού. Στη Νέα Υόρκη, το πολύτιμο μέταλλο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, ισχυροποιήθηκε έως 0,4% φθάνοντας στα 1.526,50 δολ. η ουγγιά.

Χθες στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν 4,6% μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενεργείας (International Energy Agency-IEA) για την αποδέσμευση 60 εκατ. βαρελιών από τα στρατηγικά αποθέματα.

Η ζήτηση χρυσού από την Κίνα προβλέπεται να αυξηθεί τουλάχιστον 20% φέτος, αποτέλεσμα της ζήτησης για επένδυση, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «China Daily» επικαλούμενο αξιωματούχο της China Gold Association. Η τιμή του χρυσού μπορεί να εκτοξευθεί στα ύψη εάν η κρίση χρέους της Ευρώπης επεκταθεί, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Στις 22 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε, ότι, η οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης απειλείται σοβαρά, καθώς η κρίση χρέους ενδέχεται να μεταδοθεί στις τράπεζες. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν στις 3 Ιουλίου για το εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε τους όρους για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το ασήμι και το παλλάδιο για άμεση παράδοση σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 35,27 δολ. και στα 748 δολ. η ουγγιά αντιστοίχως, ενώ η τιμή μετρητοίς της πλατίνας σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 1.707 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα