Ενταξη έργων άνω των 112 εκατ. ευρώ στο Γ' ΚΠΣ

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 20:19

Ο νέος Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας Γιάννης Καλογήρου υπέγραψε αποφάσεις για την ένταξη έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 112 εκατ. ευρώ, στο Γ' ΚΠΣ.

Αναλυτικότερα, στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης εντάχθηκε το έργο «Σύζευξις», προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, με αντικείμενο την ηλεκτρονική διασύνδεση του συνόλου της δημόσιας διοίκησης.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε η ένταξη έργων αναβάθμισης εξοπλισμού, δημιουργίας νέων εργαστηρίων πληροφορικής και αιθουσών τηλε-εκπαίδευσης στο ΕΜΠ, το Πολυτεχνείο Κρήτης, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, τα ΤΕΙ Χαλκίδας και Θεσσαλονίκης και την Ακαδημία Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,33 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, εντάχθηκαν δύο μεγάλα έργα. Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) σε ειδικότητες Πληροφορικής & Επικοινωνιών για 4.100 ανέργους πτυχιούχους, προϋπολογισμού 16,6 εκατ. ευρώ, και το πρόγραμμα απασχόλησης για διάστημα 18-36 μηνών νέου ερευνητικού προσωπικού στις εταιρείες της Κοινωνίας της Πληροφορίας «ΗΡΩΝ-π», προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα