Αμετάβλητη η τιμή του χρυσού

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 06:39
UPD:06:41

Χωρίς διαφοροποίηση διαπραγματεύθηκε σήμερα ο χρυσός μετά τις απώλειες 2,5% που σημείωσε σε μία εβδομάδα, τις μεγαλύτερες από τις αρχές Μαΐου, καθώς η κρίση χρέους στην Ελλάδα και η ψήφιση ή όχι του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου προβληματίζουν τις αγορές.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.499,99 δολ. η ουγγιά μετά την υποχώρησή της έως 3% τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η τιμή σποτ για το ασήμι διαμορφώθηκε στα 33,88 δολ. η ουγγιά, στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός πριν κερδίσει έδαφος και διαπραγματευθεί στα 34,06 δολ. η ουγγιά.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου πτωτικά κινήθηκαν για τρίτη ημέρα οι τιμές των μετοχών στην Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας και της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Σήμερα, ο Dollar Index, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Ιουνίου ενώ το ευρώ ατόνησε, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και τα νέα μέτρα λιτότητας που αυτό υπαγορεύει.

Η τιμή σποτ της πλατίνας σημείωσε άνοδο 0,27% φθάνοντας στα 1.677,49 δολ. η ουγγιά. Αντιθέτως, απώλειες 0,29% σημείωσε η τιμή σποτ για το παλλάδιο φθάνοτνας στα 724,72 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα