H Coca-Cola 3Ε επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 11:32
UPD:11:35

Η Coca-Cola Eλληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. επιβεβαίωσε σήμερα την πρόθεσή της να υποβάλει αίτηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί την 20ή Μαΐου 2002.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε επίσης ότι δύο εκ των βασικών μετόχων της, η Socomex S.A. της ομάδας Κar-Tess και η The Coca-Cola Company (NΥSE: KO) ενημέρωσαν την Coca-Cola Τρία Έψιλον ότι προτίθενται να προβούν σε διάθεση έως 13,0 εκατομμύρια υφιστάμενων μετοχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον ταυτόχρονα με την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι μετοχές αυτές αντιστοιχούν σε ποσοστό έως 5,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η Socomex S.A. αναμένεται να διαθέσει έως 8,3 εκατομμύρια μετοχές, ενώ η Refreshments Product Services Inc. θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company αναμένεται να διαθέσει έως 4,7 εκατομμύρια μετοχές. Οι μετοχές αναμένεται να διατεθούν στις Η.Π.Α. και στις διεθνείς αγορές με τη μορφή τίτλων παραστατικών μετοχών (ADRs). H προσφορά των υφισταμένων μετοχών τελεί υπό την αίρεση ότι θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά και ότι θα ληφθούν οι αναγκαίες κανονιστικές εγκρίσεις.

Οπως έχει ανακοινωθεί, η Coca-Cola Tρία Έψιλον δεν προτίθεται να αντλήσει νέα κεφάλαια και δεν θα συμμετάσχει στη διάθεση. Η Coca-Cola Tρία Έψιλον εκτιμά ότι θα υποβάλει δήλωση εγγραφής μέσω του εντύπου F-1 προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. εντός των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων.

Ο κ. Irial Finan, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Tρία Έψιλον δήλωσε ότι: "αναμένουμε ότι η δημιουργία μιας δραστήριας αγοράς στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές των περισσότερων εταιρειών που είναι ομοειδείς με την Εταιρεία μας, θα ωφελήσει το σύνολο των μετόχων μας. Τόσο οι εταιρείες της ομάδας Kar-Tess όσο και η The Coca-Cola Company, επανέλαβαν τη συνεχιζόμενη αφοσίωσή τους προς την Εταιρεία μας και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να παραμείνουν ενεργοί και ουσιαστικοί μέτοχοι της Coca-Cola Tρία Έψιλον, όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους συμφωνία μετόχων."

Mετά την ολοκλήρωση της διάθεσης, και εφόσον πωληθεί το σύνολο των προς διάθεση μετοχών, οι εταιρείες της ομάδας Kar-Tess θα έχουν στην κυριότητά τους ποσοστό περίπου 38% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Tρία Έψιλον, ενώ η The Coca-Cola Company θα είναι κυρία, ποσοστού περίπου 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Tρία Έψιλον.

Σημειώνεται ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές μη αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής προϊόντων Coca-Cola στον κόσμο, σύμφωνα με τον όγκο πωλήσεων. H Eταιρεία δραστηριοποιείται σε 26 χώρες με πληθυσμό πλέον των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι μετοχές της Coca-Cola Τρία Έψιλον διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με παράλληλη εισαγωγή στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα