Nokia Oyj : Ωθηση στις πωλήσεις από τα νέα της μοντέλα

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 12:32

Αισιοδοξία στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων πιστεύει η Nokia ότι θα φέρουν οι δύο νέες συσκευές της, που παρουσίασε σήμερα.

Η κορυφαία, παγκοσμίως εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας, προέβλεψε ότι τα δύο νέα, φθηνά, με έγχρωμη οθόνη, μοντέλα που απευθύνονται στις νέες ηλικίες καταναλωτών θα δώσουν ώθηση στην τελματωμένη αγορά.

Η φιλανδική εταιρεία θα εγκαινιάσει την πώληση στην ευρωπαϊκή και αφρικανική αγορά του μοντέλου 3510i στο τέταρτο τρίμηνο φέτος, ενώ το πιο εξελιγμένο μοντέλο 3650 - με ενσωματωμένη ψηφιακή κάμερα και βιντεοκάμερα θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο χρόνο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα δύο νέα μοντέλα θα ενισχύσουν το οπλοστάσιο της Nokia στις χαμηλές κατηγορίες τιμών, στις οποίες αντιστοιχεί περίπου το 70% των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Ταυτοχρόνως, θα επιτρέψουν στη φιλανδική εταιρεία να διατηρήσει την πρωτοπορία σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν την είδηση με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της Nokia να σημειώσει άνοδο κατά 3,7%.

Οι πωλήσεις του κλάδου μειώθηκαν το 2001, μετά από πολυετή έντονη ανάπτυξη, και διατρέχει τον κίνδυνο να μην επιτύχει το στόχο των 400 εκατομμυρίων συσκευών στο 2002, εκτός εάν οι καταναλωτές αρχίσουν να αντικαθιστούν τα κινητά τηλέφωνά τους μέσα στους επόμενους μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα