Ισχυροποίηση του χρυσού

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 07:10

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει αργότερα σήμερα το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, ενισχύοντας την αίσθηση για την ανοδική πορεία του πολύτιμου μετάλλου και των άλλων εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 1.502,36 δολ. η ουγγιά στις 0039 ώρα Γκρίνουϊτς, μετά τη χθεσινή του άνοδο. Στο Comex της Νέας Υόρκης ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.503,50 δολ. η ουγγιά.

Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος , καθώς σήμερα αναμένεται η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, προαπαιτούμενο για την καταβολή της πέμπτης δόσης στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι προσδοκίες έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου στήριξαν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου και στήριξαν τον χρυσό και άλλα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Ο δείκτης Reuters-Jefferies CRB των 19 εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σημείωσε χθες άνοδο 1,7%, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου έξι εβδομάδων.

Στην περαιτέρω στήριξη του ευρώ βοήθησαν και τα σχόλια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, που σηματοδότησαν την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού τον επόμενο μήνα.

Χθες Τρίτη στις ΗΠΑ ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές για δεύτερη ημέρα εν μέσω αισιοδοξίας, ότι, η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας βρίσκεται κοντά. Χαμηλός ωστόσο ήταν ο όγκος των συναλλαγών.

Το ευρώ διατηρήθηκε σε σταθερά επίπεδα νωρίς κατά τις συναλλαγές στην Ασία εν μέσω αισιοδοξίας ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα