Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 08:51

Τα πρωτοσέλιδα θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου, είναι τα ακόλουθα:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Ασφυκτική πίεση από Ε.Ε. για ψήφιση μεσοπρόθεσμου": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι Βρυξέλλες εντείνουν την πίεση προς την Ελλάδα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2011-2015".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πυρετός στις τράπεζες. Οι κρίσιμες αποφάσεις του Ιουλίου καταλύτης εξελίξεων στον κλάδο": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα βλέμματα των Ελλήνων τραπεζιτών είναι στραμμένα στα stress tests που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Δημοσκόπηση του Reuters «βλέπει» πως μία στις έξι ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ αυτών και ελληνικές, δεν θα περάσει τα τεστ, πρόβλεψη που χαρακτηρίζουν πρώιμη πηγές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Οι 5 «γκρίζες ζώνες» των νέων φορομέτρων": Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή με αδιευκρίνιστες ωστόσο σημαντικές λεπτομέρειες του τρόπου εφαρμογής των μέτρων που πρόκειται να επιβληθούν προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012-2015, που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκό «τελεσίγραφο» στην κρίσιμη ψηφοφορία": Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δραματικό δίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία» έθεσαν χθες στην Ελλάδα τρεις κορυφαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ο αρμόδιος επίτροπος, Ολι Ρεν".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα