Εκτός ταμπλό από Δευτέρα Nestos, Θεμελιοδομή, λόγω συγχώνευσης

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 18:50
UPD:18:51

Από την Δευτέρα παύει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών των μετοχών της Nestos Α.Τ.Ε., λόγω απορρόφησής της από την Θεμελιοδομή Α.Ε., ενώ για «την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης όλων των μετόχων» παύει από την ίδια ημέρα και η διαπραγμάτευση των μετοχών της απορροφώσας Θεμελιοδομής.

Ανακοίνωση της Θεμελιοδομής προς τις χρηματιστηριακές αρχές αναφέρει ότι σήμερα καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η υπ' αριθμ. Κ2/11319.6/9/2002 απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών Nestos ΑΤΕ, ΤΕΜΑΚ ΑΕ, Ευρωδομή ΑΤΕ, Β. Παγώνης ΑΤΕ, Π. Αναστασίου ΕΠΕ και ΠΡΟΔΟΜΗ ΑΕ από την Θεμελιοδομή ΑΕ.

Μετά τη συγχώνευση το μετοχικό κεφάλαιο της Θεμελιοδομής ανέρχεται σε 22.317.540,05 ευρώ και διαιρείται σε 34.334.677 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,65 ευρώ η κάθε μία. Οι μέτοχοι της Θεμελιοδομής θα διατηρήσουν τις μετοχές που ήδη κατέχουν. Οι μέτοχοι της εταιρείας Νestos ΑTΕ δικαιούνται τις νέες μετοχές της νέας εταιρείας που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης κατά τη συμφωνηθείσα σχέση ανταλλαγής, ενώ για τις εταιρείες ΤΕΜΑΚ ΑΕ, Ευρωδομή ΑΤΕ, Β. Παγώνης ΑΤΕ, Π. Αναστασίου ΕΠΕ και ΠΡΟΔΟΜΗ ΑΕ, στις οποίες η Θεμελιοδομή συμμετέχει κατά 100%, δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές.

Σημειώνεται επίσης ότι βάσει της εγκριθείσας σχέσης ανταλλαγής των μετοχών, κάθε μέτοχος της Nestos θα ανταλλάσσει μία κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ονομαστικής αξίας 0,74 ευρώ, που κατέχει, με 0,72538057022 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας Θεμελιοδομής, νέας ονομαστικής αξίας 0,65 ευρώ εκάστη, συνέπεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας. Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν υπέρ των μετόχων της απορροφώμενης Nestos θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης που θα λήξει στις 31/12/2002.

Η ημερομηνία πίστωσης των λογαριασμών των παλαιών μετόχων της Nestos με τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης, καθώς και η έναρξη διαπραγμάτευσης τους, θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση μέσω του Τύπου. Επίσης με την ίδια ανακοίνωση θα ορίζεται και η έναρξη επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της απορροφώσας Θεμελιοδομή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα