Έδραση: Έκδοση ομολογιακών και μη διανομή μερίσματος

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 14:29

Την έκδοση ομολογιακών δανείων καθώς και τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2010 ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Έδραση - Χ. Ψαλλίδας Α.Τ.Ε.

Ειδικότερα, η ΓΣ αποφάσισε την έκδοση ενός κοινού ομολογιακού δανείου με κύριο σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων της εταιρείας. Το εν λόγω ομολογιακό θα είναι ποσού 11.715.000 ευρώ πλέον δεδουλευμένων τόκων των εξοφλούμενων χρηματοδοτήσεων έως την έκδοση του δανείου αυτού, καθώς και πλέον πρόσθετων επιβαρύνσεων για την έκδοση του δανείου και τη σύσταση των εξασφαλίσεων, όπως θα υπολογιστούν σε εφαρμογή της συμφωνίας συνδιαλλαγής.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η έκδοση ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού 23.634.000 ευρώ πλέον τόκων από 01.01.2010 και μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του δανείου, όπως οι τόκοι αυτοί θα υπολογιστούν, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συνδιαλλαγής, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στην ανωτέρω έκδοση. Το ανωτέρω ομολογιακό θα εκδοθεί με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων της εταιρείας και θα εξασφαλίζεται με ενοχικές και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Επίσης, η ΓΣ αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2010, ενώ για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με καταβολή μετρητών, δεν προχώρησε σε ψηφοφορία και λήψη απόφασης. Όπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας, το θέμα της αύξησης θα συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί το φθινόπωρο του 2011.

Η ΓΣ ενέκρινε τέλος την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 0,30 ευρώ σε 1,20 ευρώ ανά μετοχή με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρείας, με αναλογία 1 νέα προς 4 παλαιές μετοχές (συνένωση μετοχών - reverse split), δηλαδή από 31.390.444 κοινές, ονομαστικές μετοχές σε 7.847.611 κοινές, ονομαστικές μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα