Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τον δείκτη Nikkei να βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλότερα κέρδη που σημείωσε σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, μετά την ανακοίνωση του δείκη ανεργίας στις ΗΠΑ, ο οποίος έδειξε απροσδόκητη υποχώρηση κατά τον Αύγουστο.

«Εταιρείες, των οποίων τα έσοδα βασίζονται στις εξωτερική ζήτηση, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές», ανέφερε ο Takehiko Takachio, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου έξι δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Kokusai Asset Management Co. Ο ίδιος, αύξησε τις επενδύσεις στις εξαγωγικές εταιρείες, όπως στην Funai Electric Co., την Shin- Etsu Chemical Co. και τη Nissan Motor Co.

Εξαγωγείς, όπως η Canon Inc., οδήγησαν τον δείκτη Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κατά 2,3% υψηλότερα, στις 9,342,23 μονάδες, στις 11 π.μ. το πρωϊ, τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στις 911,54 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών του κλαδου των κομπιούτερ και των τραπεζών, να αποτελούν περισσότερο από το 1/3 των κερδών του δείκτη.

Στις άλλες ασιατικές αγορές, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 1%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνει η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και άλλων κατασκευαστριών chip που πραγματοποιούν εξαγωγές. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, εμφάνιζε άνοδο 0,9%, καθώς η μετοχή της News Corp. σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, υποχωρούσε κατά 0,2%. Η μετοχή της Dacom Corp. σημείωνε απώλειες, μετά την επιλογή της Hanaro Telecom Inc. για την αγορά μεριδίου στην Powercomm Co. Η Dacom είχε πλειοδοτήσει επίσης για την αγορά μεριδίου στην εν λόγω εταιρεία.

Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Κίνα και τη Ν. Ζηλανδία, κινούντο πτωτικά, σε αντίθεση με τους δείκτες στο Χογκ Κογκ και τις Φιλιππίνες, που σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα