Μικρή διαφοροποίηση του γιέν έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2002 08:16
UPD:12:47

Μικρή διαφοροποίηση εμφανίζει το γιέν, ενώ ενδέχεται να κινηθεί ανοδικά έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας, αλλά και να επενδύσει στο Χρηματιστήριο, τονώντας έτσι τη ζήτηση για το νόμισμα και την αγορά μετοχών.

Το γιέν διαμορφώθηκε στα 118,34 έναντι του δολαρίου στη 1:10' μ.μ. στο Τόκυο, έναντι 118,54 που ήταν αργά στη Ν. Υόρκη, αφού προηγουμένως έφθασε στα 118,24. Το δολάριο δεν παρουσίασε μεταβολή και διατηρήθηκε στα 98,19 έναντι του ευρώ από 98,18.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, κέρδιζε ποσοστό 2,5%, ακολουθώντας πορεία προς τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, αφού άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 ετών, την περασμένη εβδομάδα.

Το δολάριο, ενδέχεται να διευρύνει τα κέρδη του έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή, ότι ο δείκτης ανεργίας μειώθηκε στις ΗΠΑ και δημιουργήθηκαν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από ότι προβλέπετο. Τον Αύγουστο, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 5,7% από 5,9%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα