Αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2002 08:32
UPD:12:46

Η τιμή του πετρελαίου οδεύει για τέταρτη συνεχή άνοδο στη Ν. Υόρκη, μετά τα σχόλια του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, τα οποία αύξησαν την ανησυχία ότι η χώρα του θα επιτεθεί στο Ιράκ, με αποτέλεσμα τη μείωση των προμηθειών από τη Μέση Ανατολή.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Οκτωβρίου, αυξήθηκε κατά 16 σεντς ή ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 29,77 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 29,71 δολ. στις 12:19' μ.μ., ώρα Σίδνεϋ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντίκ Τσένι και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, είπαν χθες, ότι, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να αγνοούν την απειλή του Ιράκ. Το ενδεχόμενο μιας αναμέτρησης με την έβδομη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα πετρελαίου, μέλους του ΟΠΕΚ, οδήγησε τις τιμές κατά 50% υψηλότερα το τρέχον έτος.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγός μέλος του ΟΠΕΚ, έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε περίπτωση ελλείμματος που ενδέχεται να προκαλέσει η αναστάτωση στις πωλήσεις του Ιράκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα