Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 05:36

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα, Τρίτη, οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, ωθώντας υψηλότερα τον περιφερειακό δείκτη για έκτη ημέρα, καθώς οι εταιρείες με πρώτες ύλες σημείωσαν κέρδη μετά την άνοδο των τιμών μετάλλων εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την πτώχευση.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 137,32 μονάδες στις 9:44 π.μ. στο Τόκιο. Εως και χθες- από τις 2 Μαΐου και τα υψηλότερα επίπεδα του έτους- ο δείκτης σημείωσε απώλειες 2,6% εξ αιτίας των ανησυχιών για την οικονομία των ΗΠΑ, την κρίση χρέους της Ευρώπης και τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,1% αφού νωρίτερα σημείωνε απώλειες έως 0,1%. Στην Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 0,3% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,1%.

Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του αργού διατηρήθηκαν πάνω από τα 95 δολ. το βαρέλι πριν από τη σημερινή ανακοίνωση- αργότερα σήμερα- των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο της Αυστραλίας βρέθηκε υπό πίεση στις αρχές της συνεδρίασης μετά την είδηση στα τοπικά μέσα της Κίνας, ότι, η χώρα πιθανόν να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε 0,3% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ για να διαμορφωθεί στο 1,0710 δολ. ΗΠΑ.

Το ευρώ διατηρήθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός έναντι του αμερικανικού νομίσματος πριν από την αναμενόμενη αύξηση την Πέμπτη, των επιτοκίων στην Ευρωζώνη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διατηρήθηκε στο 1,45 δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα