Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Χ. Παμπούκη - ΠΝΟ

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 20:31
A- A A+

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ έθεσε στον κ. Παμπούκη το θέμα της επιχορήγησης του ΝΑΤ, το Ασφαλιστικό, το άρθρο 44 παρ. 1 του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» και το ζήτημα της πολιτικής επιστράτευσης.

Οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι με το άρθρο 44 ισοπεδώνονται θεμελιώδη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα: μειώνονται οι συντάξεις κατά 6%, μειώνεται η επιχορήγηση στο ΝΑΤ κατά 50 εκατ. ευρώ για το 2011 και κατά 100 εκατ. για το 2012, ενώ σχεδόν διπλασιάζεται ο ΛΑΦΚΑ για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, μειώνονται τα επικουρικά κ.ά.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε να μελετήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών και να απαντήσει το συντομότερο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Παμπούκης δήλωσε ότι έχει την πρόθεση να ζητήσει να γίνει κοινωνικός διάλογος, ώστε στο πλαίσιο του εφικτού να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για τους Έλληνες ναυτικούς και τη Ναυτιλία, που η κυβέρνηση και ο τόπος πρέπει ιδιαίτερα να τιμούν.

Για το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών, τόνισε ότι κανένας δεν είναι ευτυχισμένος με αυτή την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς