Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 06:33

Ανοδικά κινήθηκε χθες για πρώτη φορά σε τρεις μέρες στο Λονδίνο ο χρυσός καθώς κάποιοι επενδυτές αγόρασαν το πολύτιμο μέταλλο μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο που τόνωσε τη ζήτησή του ως εναλλακτική επένδυση.

Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση χθες αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων εν μέσω εικασιών, ότι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αυξήσει τα επιτόκια αυτήν την εβδομάδα. Στις 2 Ιουλίου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν την καταβολή της πέμπτης δόσης στη Ελλάδα, περί τα μέσα του Ιουλίου, μετά την υπερψήφιση από το κοινοβούλιο των νέων μέτρων λιτότητας.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 8,12 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας χθες στα 1.495,90 δολ. η ουγγιά στις 5:33 μ.μ. στο Λονδίνο. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα 1.478,83 δολ. την 1η Ιουλίου, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαΐου. Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαμορφώθηκε 0,9% υψηλότερα φθάνοντας στα 1.496,10 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Μέσα στο έτος που διανύουμε ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 5,3%, μετά τη συνεχόμενη άνοδό του τα 10 τελευταία χρόνια, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα ανόδου σε τουλάχιστον εννέα δεκαετίας. Η κρίση χρέους στην Ευρώπη ώθησε τον χρυσό στα επίπεδα ρεκόρ των 1.577,57 δολ. η ουγγιά στις 2 Μαΐου. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν εκ νέου το θέμα της Ελλάδας σε σύσκεψή τους την επόμενη εβδομάδα.

Χθες στο Λονδίνο, το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 34,125 δολ. η ουγγιά. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το παλλάδιο φθάνοντας στα 759,50 δολ. η ουγγιά. Ανοδο 0,1% σημείωσε η πλατίνα φθάνοντας στα 1.722 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα