Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο Nikkei

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 12:06
UPD:12:13

Σε θετικό έδαφος, αλλά με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei στις 9.972,46 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,1%. Ισόποση άνοδο σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 865,18 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο συνέχισε το ράλι του για έκτη συνεχή συνεδρίαση και ανήλθε σε νέο υψηλό δύο μηνών, εν μέρει χάρη στην αισιοδοξία για αργή αλλά σταθερή βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας. Στην πλειονότητά τους, πάντως, οι παράγοντες της αγοράς αναμένουν η δυναμική αυτή να υποχωρήσει.

Η ιαπωνική αγορά θεωρείται κατά γενική ομολογία ότι διανύει στάδιο βραχυχρόνιας υπερθέρμανσης. «Οι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι αγόρασαν σε χαμηλές τιμές, ρευστοποιούν τα κέρδη τους όταν ο δείκτης πλησιάσει τις 10.000 μονάδες. Οπότε, η αγορά φτάνει πολύ γρήγορα στο υψηλότερο σημείο του κύκλου της», σχολίασε στο Reuters ο Σοϊχίρο Μόντζι από τη Daiwa SB Investments.

«Υπάρχουν προσδοκίες για ανάκαμψη της κερδοφορίας των εταιρειών. Οι εξαγωγές, ωστόσο, δεν έχουν ανακάμψει σημαντικά. Υπάρχει περιθώριο για απογοήτευση», εκτιμά ο Καζουγιούκι Μουράι από την Plaza Asset Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα