Συναντήσεις με επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία είχε ο διοικητής της ΕΤΕ

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2002 15:57

Συναντήσεις με 250 επιχειρηματίες από τους νομούς της Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας πραγματοποίησε σήμερα ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, στη Λάρισα στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Toν κ. Καρατζά συνόδευε ο υποδιοικητής της τράπεζας Ανδρέας Βρανάς.

Ο κ. Καρατζάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Εθνική Τράπεζα θεωρεί πως από τις μικρές μονάδες παραγωγής αγαθών και προσφοράς υπηρεσιών θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον οι νέες σημαντικές καινοτόμες επιχειρήσεις που θα διευρύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας και θα συμβάλλουν στην αύξηση απασχόλησης εργατικού δυναμικού.

Για τον λόγο αυτό, η Εθνική Τράπεζα, όπως ανέφερε, δημιούργησε τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Πίστης, που αποτελεί την επιτελική μονάδα για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τον ρόλο των χρηματοδοτικών κέντρων. Επιπλέον, προσφέρονται οι παραδοσιακής μορφής πιστοδοτήσεις, η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) και το factoring, προϊόντα που διατίθενται μέσω της Διεύθυνσης Πίστης, ενώ παρεμφερείς επενδύσεις κάνει και η Εθνική Συμβουλευτική Επιχειρηματικών Συμμετοχών (venture capital).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα