Γ. Χατζημαρκάκης: Η αναδιάρθρωση τώρα θα είναι «μαλακή»

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 17:21

Την εκτίμηση ότι θα βρεθεί «μία καλή λύση για το δεύτερο μεγάλο πακέτο» βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, παρατηρώντας παράλληλα ότι μια αναδιάρθρωση χρέους τώρα θα ήταν «απαλή» και «μαλακή».

«Το κλίμα σε ολόκληρο το Eurogroup πιστεύω ότι είναι το ίδιο: ανησυχία. Όλοι όμως θέλουν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο το οποίο να λειτουργεί», υπογράμμισε, μιλώντας στο ρ/σ Ράδιο 9.Επιπλέον, ο κ. Χατζημαρκάκης εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη επέκταση της κρίσης χρέους στη γειτονική Ιταλία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ο φόβος ο ελληνικός ιός να κολλήσει και την Ιταλία».

Αναφερόμενος στη στάση που τηρεί η Γερμανία ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, σημείωσε ότι η επιμονή της για την ανταλλαγή ομολόγων εξηγείται λόγω των σχετικών υποσχέσεων που έχουν δώσει η Αγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους πολίτες της χώρας τους.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό της Γερμανίας ο κ. Χατζημαρκάκης παραδέχτηκε πως συντελείται μια μικρή αλλαγή, έστω και σε συναισθηματικό, όπως ανέφερε, επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα