Συγκρατημένα κέρδη στο Τόκιο

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 12:04

Ο ιαπωνικός δείκτης έκλεισε στις 9.963,14 μονάδες, ενώ κατά 0,4% ενισχύθηκε και ο διευρυμένος δείκτης Nikkei κλείνοντας στις 860,53 μονάδες.

Συγκρατημένα κέρδη της τάξης του 0,4% κατέγραψε σήμερα ο Nikkei, αντισταθμίζοντας ένα μέρος των κερδών που απώλεσε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο ιαπωνικός δείκτης έκλεισε στις 9.963,14 μονάδες, ενώ κατά 0,4% ενισχύθηκε και ο διευρυμένος δείκτης Nikkei κλείνοντας στις 860,53 μονάδες.

Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κάλυψαν τις ανοιχτές θέσεις τους μετά τη σημαντική πτώση το ιαπωνικού χρηματιστηρίου την Τρίτη, ενώ οι μικροεπενδυτές προχώρησαν σε αγορές, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα.

Σε στάση αναμονής παραμένουν οι διεθνείς αγορές, περιμένοντας αποφασιστικές κινήσεις από την πλευρά της Ευρώπης για δραστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την Ελλάδα και απειλεί να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της περιφέρειας.

«Ό, τι και να λέμε, η κατάσταση στην Ευρώπη δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, συνεπώς, δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρος για αυτή την άνοδο», σχολιάζει στο Reuters ο Χιντεγιούκι Ισιγκούρο από την Okasan Securities.

«Πολλοί παίκτες, βέβαια, θεωρούν τις ιαπωνικές μετοχές υποτιμημένες και εκτιμούν ότι θα σημειώσουν αυξημένες αποδόσεις σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, με αποτέλεσμα να επενδύουν παρά την αβεβαιότητα για την κατάσταση στην Ευρώπη», προσθέτει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα