Ενίσχυση του προγράμματος προσαρμογής ζητεί η Κομισιόν

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 14:26

Ενίσχυση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ώστε να καταστούν βιώσιμα τα δημοσιονομικά της χώρας ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση η Ελλάδα παρουσιάζεται ως η μοναδική χώρα από τις τρεις που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα διάσωσης όπου παρατηρούνται δυσκολίες όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, εν μέρει λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους.

«Ενώ και η Ελλάδα έχει επιτύχει αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι σήμερα, η συνολική πρόοδος είναι πιο περίπλοκη υπό το φως του επιπέδου του χρέους και του πολιτικού περιβάλλοντος», επισημαίνεται στην έκθεση.

«Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ενίσχυση του προγράμματος ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε διατηρήσιμη τροχιά όσον αφορά τα δημοσιονομικά της», τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Προσθέτουν επίσης ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, θα πρέπει να συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς τις δημοσιονομικές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πράγμα που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα