Κ. Μπατζελή: Η αγροτική πολιτική της ΕΕ πρέπει να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 14:28

«Στη νέα διακυβέρνηση της Ευρώπης η αγροτική πολιτική πρέπει να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και τη συνοχή των περιφερειών» τόνισε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, σε παρέμβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναφερόμενη στις βασικές αρχές της ελληνικής αγροτικής πολιτικής τόνισε ότι η αγωνία του Ευρωπαίου, ακόμα και του Έλληνα αγρότη σήμερα συγκεντρώνεται κυρίως στο ζήτημα της αύξησης της παραγωγικότητας και του ελέγχου του κόστους παραγωγής στην αγορά της διατροφικής αλυσίδας.

Σχετικά με την ενίσχυση του ενεργού αγρότη, το κόστος παραγωγής αλλά και το ενεργειακό κόστος, σημείωσε ότι «η στήριξη καθαρά και μόνο από τον κοινοτικό προϋπολογισμό δεν είναι πρωταρχικό μέλημα του αγρότη. Η έννοια του ενεργού αγρότη, του ενεργού πολίτη που δε διαχειρίζεται μόνο περιβαλλοντικά τη γη αλλά παράγει αγροτικά διατροφικά προϊόντα, τοποθετείται στον πυρήνα του ενδιαφέροντος. Ειδικά το κόστος παράγωγης θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την ενίσχυση των αγροτών. Με το πετρέλαιο και το ενεργειακό κόστος να αυξάνεται, αποτελεί πλέον αναγκαιότητα η άμεση έγκριση φορολογικών απαλλαγών».

Σε ό,τι αφορά τον 2ο πυλώνα η Ελληνίδα βουλευτής υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τελειώσει η πανσπερμία μέτρων αγροτικής ανάπτυξης και να υπάρχει δυνατότητα ολοκληρωμένων διαρθρωτικών προγραμμάτων τα οποία να τα συντάσσει η κάθε περιφέρεια και το κάθε εθνικό κοινοβούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα