Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:04

Ανοδικά κινούνται για τρίτη συνεχή ημέρα οι ιαπωνικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Sony Corp., καθώς η υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου για πέμπτη ημέρα, δίνει ελπίδες στους επενδυτές ότι θα αυξηθεί η αξία των εξαγωγών.

Αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota Motor Corp. και μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως η Tokyo Electron Ltd., σημείωναν κέρδη, μετά την έκθεση της κυβέρνησης, η οποία έδειξε, ότι, η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με πιο γοργούς ρυθμούς από ό,τι αναμένετο, αποτέλεσμα των εξαγωγών.

Ο δείκτης Nikkei, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, κέρδιζε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 9.403,04 μονάδες στις 11 π.μ., τοπική ώρα. Ο Topix, κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 918,71 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αποτελούσαν περίπου τα 3/4 των συνολικών κερδών του δείκτη.

«Το πιο αδύναμο γιέν αυξάνει τα κέρδη των μετοχών εξαγωγικών εταιρειών, καθώς οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου ακόμη στέλνουν τα προϊόντα τους από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Wee Ban Yew, ο οποίος διαχειρίζεται 800 εκατ. δολ. σε ασιατικές μετοχές, με την OCBC Asset Management Ltd., στη Σιγκαπούρη και συμπλήρωσε : «Τουλάχιστον η ιαπωνική οικονομία, κρατά γερά». Ο Wee Ban Yew, κατέχει μετοχές της Honda Motor Co., και προσανατολίζεται να αυξήσει τα πακέτα των μετοχών στην Toyota και τη Sony.

Στις άλλες αγορές, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,4%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών. Η Hana Bank, πρόκειται να προχωρήσει στην αγορά μετοχών, αξίας 1,15 τρισ. γουόν (960 εκατ. δολ.) στην SeoulBank, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Korea Economic Daily.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times, σημείωνε κέρδη 0,1%. Η μετοχή της SembCorp Industries Ltd., οδηγούσε την άνοδο, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που κατέχει στη Singapore Food Industries Ltd. και θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στην κύρια δραστηριότητά της, που είναι ο τομέας των κατασκευών.

Απώλειες εμφάνιζε ο δείκτης TWSE στην Ταϊβάν. Οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα