Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ευρώ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 12:41
UPD:12:45

Διευρυμένες απώλειες 0,8% καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,4035 δολάρια. Πτώση σημειώνει και έναντι του ελβετικού φράγκου, υποχωρώντας στα ιστορικά χαμηλά των 1,1365 φράγκων έναντι των 1,1501 φράγκων που είχε κλείσει την Παρασκευή.

Σημαντικότερη αιτία πτώσης του ευρώ είναι η έντονη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές λόγω της επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και της στροφής των επενδυτών στα επενδυτικά καταφύγια του ελβετικού φράγκου και του γεν.

Το κλίμα στην αγορά δεν κατόρθωσαν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ενώ στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές εν όψει της σύσκεψης της ΕΕ την Πέμπτη για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα.

«Η ανυποχώρητη θέση της Αγκελα Μέρκελ σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και η δήλωση των διεθνών οίκων αξιολόγησης ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία φαίνεται να δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο», σχολιάζει στο Reuters ο Τόμ Λέβινσον από την ING.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα