Allianz: Υπέρ του «κουρέματος» του χρέους κατά 25% - 30%

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 13:02
UPD:13:08

Υπέρ της απομείωσης του ελληνικού χρέους που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές κατά 25-30% τάσσεται ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών.

Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής της Allianz, Πολ Ατσλέιτνερ, επισήμανε στους Financial Times Deutschland ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να τεθεί σε εθελοντική βάση με στόχο την αποτροπή της πτώχευσης.

«Για παράδειγμα, η χώρα (Ελλάδα) μπορεί να προσφερθεί να ανταλλάξει τα παλιά ομόλογα ονομαστικής αξίας 100 με καινούργια ομόλογα αξίας 70. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μια de facto εθελοντική απομείωση του χρέους κατά 30 και ταυτόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας του χρέους», εξήγησε το κορυφαίο στέλεχος της Allianz.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, η Allianz στηρίζει το σενάριο του κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 25%.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων και φορέων του ιδιωτικού τομέα που έχουν ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά τους τις τρεις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία σχετικά με τη συμμετοχή τους στη δεύτερη διάσωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του τραπεζικού κλάδου του Reuters, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «έπεσε» την περασμένη εβδομάδα η πρόταση του «κουρέματος» των θέσεων σε ελληνικό χρέος κατά 30-50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα