Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 13:29
UPD:16:20

Πειρατεία σημειώθηκε στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Aegean Star, στο οποίο επιβαίνουν 20 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων τρεις Ελληνες (ο πλοίαρχος, ο Α' και ο Β' μηχανικός), σημειώθηκε 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νιγηρίας.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Γκάνα με προορισμό τη Μπενίν. Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, πάνω στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονται δέκα ένοπλοι άνδρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του πληρώματος.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την πληροφόρηση για την πειρατεία, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το Κέντρο διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση κέντρα, καθώς και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου (Endeanour Marine Agency).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα