Ενισχύεται το ευρώ

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 11:34
UPD:12:43

Κέρδη 0,4% καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου και ανέρχεται στα 1,4180 δολάρια, ανακόπτοντας την πτωτική πορεία που έχει σημειώσει τις τελευταίες ημέρες λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με traders, στήριξη στο ευρώ παρέχουν ασιατικά κράτη και παράγοντες της αγοράς από τη Ρωσία, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας έχουν υποχωρήσει μετά την απότομη άνοδο που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα λόγω της επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Πολλοί στην αγορά εκτιμούν ότι η άνοδος του ευρώ θα είναι περιορισμένη και ότι το ενιαίο νόμισμα θα υποστεί περαιτέρω απώλειες εάν οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στη σύνοδο της Πέμπτης.

«Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει παγιδευτεί μεταξύ της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη από τη μία πλευρά και της αβεβαιότητας σχετικά με το ανώτερο όριο δανεισμού των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι παράγοντες της αγοράς να αποφεύγουν τη λήψη σημαντικών θέσεων», σχολιάζει ο Γιου Να Παρκ από τη Commerzbank στη Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα