Ενημέρωση για τις εκκρεμείς υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος ζητεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 16:15

Eνημέρωση για το στάδιο της δικαστικής διερεύνησης των εκκρεμών φορολογικών, τελωνειακών κ.λπ. υποθέσεων ανά την Ελλάδα ζητεί ο επικεφαλής των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Ειδικότερα, με γραπτή παραγγελία του ζητεί από όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να του διαβιβάσουν στοιχεία για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση), παράβαση του νόμου για τα χρέη προς το δημόσιο και οικονομικά αδικήματα σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.

Επιπλέον, ο κ. Παντελής ζητεί να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές οι υποθέσεις (ποινική δίωξη, προκαταρκτική διαδικασία, προανακριτική διαδικασία προς σύνταξη κατηγορητηρίου, κύρια ανάκριση, κ.λπ.), έτσι ώστε με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους από τις 16 Σεπτέμβριου 2011, να έχει πλήρη εικόνα και αν χρειαστεί, να παρέμβει προς επίσπευση ορισμένων εξ αυτών που έχουν μεγάλο οικονομικό ή κοινωνικό ενδιαφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα