Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στο Τόκιο

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 10:05

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισαν και σήμερα -για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση-οι βασικοί δείκτες του ιαπωνικού χρηματιστηρίου.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 15,15 μονάδες ή 0,16% και έφθασε τις 9.415,23 μονάδες έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 9.251,46 και τις 9.450,54 μονάδες. Τα συνολικά του κέρδη στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις ανέρχονται σε 3,13%.

Μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 920,63 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,38%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε και σήμερα σε μετοχές εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αγορά των ΗΠΑ λόγω της συνεχιζόμενης εξασθένησης του γιεν έναντι του δολαρίου. Κατά τις χθεσινές συναλλαγές, το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ημερών http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/12/243817.htm .

Οι μετοχές των εταιρειών Canon και Sony ενισχύθηκαν κατά 2,98% και 1,32% αντιστοίχως.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα και οι τραπεζικοί τίτλοι, η πλειονότητα των οποίων στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισαν με απώλειες. Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε σήμερα η μετοχή της Sumitomo Mitsui Banking, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 2,21%. Οι μετοχές των UFJ Holdings και Mizuho Holdings ενισχύθηκαν κατά 0,79% και 0,42% αντιστοίχως.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που αποδόθηκε στις ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν σε μετοχές ομοειδών αμερικανικών εταιρειών προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, καθώς και στην προειδοποίηση που απηύθυνε η Hitachi σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών προϊόντων στην Ιαπωνία προβλέπει ότι στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου θα καταφέρει απλώς να απορροφήσει τις ζημιές του έναντι των προηγούμενων στόχων για κέρδη ύψους 5 δισ. γιεν (42 εκατ. δολάρια).

Ωστόσο, η μετοχή της Hitachi κατάφερε να περιορίσει τις αρχικές της απώλειες και να κλείσει τελικά με άνοδο 1,26%. Η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Advantest κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2,96%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα