Ιταλία : Ερευνες για φοροδιαφυγή διεθνών χρηματιστηριακών οίκων

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 10:27

Η Lehman Brothers Holdings Inc., η UBS Warburg, η Credit Suisse First Boston και σειρά χρηματοοικονομικών οργανισμών, θα κληθούν να πληρώσουν φόρους από χρηματιστηριακές συναλλαγές που έγιναν στην Ιταλία, αλλά εισπράχθηκαν από άλλες χώρες, αναφέρουν πληροφορίες.

Η Guardia di Finanza, η αστυνομία εγκλημάτων του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, ενδέχεται να ζητήσει από τους εν λόγω οίκους να πληρώσουν από 30 εκατ. δολ. ο ένας για φοροδιαφυγή τουλάχιστον πέντε ετών. Στην Ιταλία όλες οι επιχειρήσεις φορολογούνται ακόμη και εάν έχουν ιδρυθεί από αλλοδαπούς.

Αρκετές τράπεζες ερευνώνται από την αστυνομία οικονομικών εγκλημάτων, ανέφερε ο Guiseppe Marino, συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου Studio Uckmar στο Μιλάνο, του οποίου πελάτες είναι αρκετοί από τους εν λόγω χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, συμπληρώνοντας ότι : «Μερικοί από αυτούς, ήρθαν σε συμφωνία συμβιβασμού». Ο Marino, αρνήθηκε να τους κατονομάσει.

Οι ιταλικές αρχές έκαναν ελέγχους και στην Merrill Lynch & Co., ανέφεραν οι δικηγόροι.

Αξιωματούχοι των τραπεζών και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας οικονομικού εγκλήματος της Ιταλίας, Massimiliano Giua, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Η Ιταλία πρόκειται να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους στις εταιρείες, με απώτερο σκοπό να αυξήσει τα έσοδά της από τη φορολογία.

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές οι οποίες έγιναν με ιταλικές επιχειρήσεις, ανήλθαν σε 130,4 δισ. δολ. το 2000 και σε 101,9 δισ. το 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Εννέα από τους 10 συμβούλους εξαγορών εταιρειών στην Ιταλία είναι ξένοι οίκοι. Οι πωλήσεις μετοχών πέρυσι ανήλθαν σε 6,4 δισ. δολ., από 11,2 δισ. δολ. που ήταν το 2001. Πέρυσι, επτά από τους 10 πρώτους χρηματοοικονομικούς οίκους, ήταν ξένοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα