«Στην καρδιά της προσπάθειας για την ολοκλήρωση του Γ΄ ΚΠΣ»

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 13:00
UPD:13:02

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της προσπάθειας για την ολοκλήρωση του Γ' ΚΠΣ», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας, ο οποίος παρέσχε σήμερα στοιχεία σχετικά με την πορεία του μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, έχουν ήδη ενταχθεί και -κατά συνέπεια- χρηματοδοτούνται 6.035 έργα, κόστους ίσου με το 46% του συνολικού προϋπολογισμού του Γ'ΚΠΣ. Εως το τέλος του 2003 αναμένεται ότι θα ενταχθούν έργα τα οποία θα καλύπτουν το σύνολο του προϋπολογισμού.

Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση πόρων, έως τώρα καταγράφονται εισροές κεφαλαίων 3.013 εκατ. ευρώ, ενω σε ό,τι αφορά το ποσοστό των δεσμεύσεων κοινοτικών πόρων, η πορεία χαρακτηρίζεται θετική.

Εχουν, ήδη, δεσμευθεί πόροι, οι οποίοι καλύπτουν το 105% των τομεακών προγραμμάτων αλλά το 87% των περιφερειακών προγραμμάτων.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών με βάση τις αιτήσεις πληρωμών, που έχουν υποβληθεί στην ΕΕ, οι εισροές κοινοτικών πόρων ανέρχονται σε 3,2 δισ. ευρώ και πρόσθεσε πως έχουν διασφαλιστεί πλήρως οι δεσμεύσεις του 2001 στον κοινοτικό προϋπολογισμό για την Ελλάδα και στόχος είναι να απορροφηθούν οι δεσμεύσεις αυτές κατά 100% μέχρι το 2003.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεσμεύσεις του 2001 πρέπει να απορροφηθούν οπωσδήποτε έως το τέλος του 2003 (κανόνας ν+2).

Μέχρι το τέλος του 2002 το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στοχεύει:

- στην πλήρη ενεργοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ

- στην ένταξη έργων και δράσεων στα επιχειρησιακά προγράμματα που να αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού προϋπολογισμού του Γ' ΚΠΣ,

- στην επίσπευση του ρυθμού υλοποίησης των έργων και δράσεων και στην πραγματοποίηση δαπανών, που αντιστοιχούν στην ακύρωση κάθε κινδύνου απώλειας πόρων.

(Πηγή: AΠΕ)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα