Έως το τέλος του 2002 οι ενισχύσεις στις μικρομεσαίες

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 13:20

Έως το τέλος του 2002 θα έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με φορείς υποστήριξης τις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για να επιταχύνει τις διαδικασίες επενδύσεων απο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τους τομείς Μεταποίηση και Τουρισμό, υπέγραψε συμφωνία με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε οι τράπεζες να αναλάβουν το ρόλο του φορέα υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων που είχαν παλαιότερα τα επιμελητήρια και ο ΕΟΜΜΕΧ, μέσω των οποίων οι μικρομεσαίες επωφελούντο απο τα προγράμματα του Γ'ΚΠΣ. Από τώρα και στο εξής όποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας θελήσει να επωφεληθεί των ενισχύσεων, θα προσφεύγει σε μία απο τις τράπεζες, θα ζητάει σχετικές πληροφορίες απ' αυτή, θα υποβάλει σε κάποιο υποκατάστημα την αίτηση και τα δικαιολογητικά και η τράπεζα θα προαξιολογεί την πρόταση του υποψηφίου επενδυτή.

Στο στάδιο που διανύουμε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 29 τράπεζες. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας, η αξιολόγηση των τραπεζών εκείνων, οι οποίες είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντά τους, θα πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Στη συνέχεια το 20% των υποκαταστημάτων των τραπεζών θα διατεθούν για την ενεργοποίηση του συστήματος ενισχύσεων προς τους μικρομεσαίους.

(Πηγή: AΠΕ)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα