Στο 1% τον Αύγουστο

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2002 00:14
UPD:19/09/2002 13:38

Περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν υποχώρησε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη του περασμένου μήνα.

Οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά 0,2% τον Αύγουστο συγκριτικά με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από έξι μεγάλα γερμανικά κρατίδια. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 1% και παραμένει ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τιμές ειδών διατροφής υποχώρησαν από τον Ιούλιο από 0,7% έως 1,2%.

Ο υπουργός Οικονομίας Χανς Αϊχελ δήλωσε πρόσφατα ότι ο χαμηλός πληθωρισμός στη Γερμανία βοήθησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει τη σταθερότητα των τιμών.

Αναλυτές ωστόσο προειδοποιούν ότι οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών ειδών διατροφής.

Με τα προϊόντα μάλιστα αυτά να εξάγονται από τη Γερμανία σε ολόκληρη την ευρωζώνη, ο αντίκτυπος της καταστροφής των καλλιεργειών εκτιμάται ότι θα έχει αντίκτυπο και εκτός των συνόρων της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα