Boeing Co. : Σε νέα μείωση της παραγωγής αεροσκαφών

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 11:12
UPD:11:14

Το ενδεχόμενο να μειώσει και πάλι την παραγωγή αεροσκαφών, εξετάζει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροπλάνων στον κόσμο, Boeing Co., μετά τη πτώση κατά το ήμισυ των παραγγελιών που δέχθηκε πέρυσι, λόγω των ζημιών που εμφάνισαν οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχός της.

Η εταιρεία ενδέχεται να μειώσει προς το κάτω την πρόβλεψή της για την παράδοση παραγγελιών κατά το ερχόμενο έτος, εκτός και εάν επιτύχει να κλείσει συμφωνίες για την κατασκευή νέων αεροσκαφών, τους ερχόμενους μήνες, ανέφερε ο o Alan Lulally, CEO, του τμήματος εμπορικών αεροσκαφών.

Η Boeing, η οποία απέφυγε την απεργία των 25.000 μηχανικών της την Παρασκευή, ανακοίνωσε, ότι, οι παραγγελίες μπορεί να αυξηθούν το 2004.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η επιβατική κίνηση στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 8,6% τον Αύγουστο του 2002, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η United, κινδυνεύουν να κηρύξουν πτώχευση, γεγονός που δείχνει ότι η ύφεση στον κλάδο είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμένετο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα