Κάτω από τις 9.000 μονάδες ο Nikkei

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 11:24

Απώλειες κατέγραψε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κάτω από το φράγμα των 9.000 μονάδων, καθώς έκλεισε στις 8.943,76 σημειώνοντας πτώση 1,3%.

Απώλειες κατέγραψε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κάτω από το φράγμα των 9.000 μονάδων, καθώς έκλεισε στις 8.943,76 σημειώνοντας πτώση 1,3%. Με απώλειες 1,2% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 767,31 μονάδες.

Αρνητικά επέδρασε στην ψυχολογία των επενδυτών η ανησυχία ότι οι ΗΠΑ βαδίζουν προς μια νέα ύφεση, μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων. Αρνητική ήταν, επίσης, η επίδραση των στοιχείων για τις κεφαλαιακές ροές, τα οποία υπέδειξαν εκτίναξη των επιπέδων ρευστοποίησης των θέσεων ξένων επενδυτών στα υψηλά ενός έτους.

«Παρατηρείται περιορισμός των θέσεων υψηλού κινδύνου μεταξύ των ξένων επενδυτών την ώρα που το γεν συνεχίζει να ανατιμάται», σχολιάζει στο Reuters ο Ματιά Τσιανκαλεόνι, κορυφαίο στέλεχος της Citigroup.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα των επενδυτών αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρό γεν», εκτιμά και ο Κοίσι Ογκάβα από την Daiwa SB Investments.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα