Συνεχίζεται η πτώση στο Τόκιο

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 11:20

Διευρύνει τις απώλειες του το ιαπωνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας τις υπόλοιπες ασιατικές και διεθνείς αγορές, με τον δείκτη Nikkei να σημειώνει πτώση 2,5% στις 8.719,24 μονάδες.

Διευρύνει τις απώλειες του το ιαπωνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας τις υπόλοιπες ασιατικές και διεθνείς αγορές, με τον δείκτη Nikkei να σημειώνει πτώση 2,5% στις 8.719,24 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης υποχώρησε κατά 2% στις 751,69 μονάδες.

Πανικό έχει προκαλέσει στα παγκόσμια χρηματιστήρια η ανησυχία σχετικά με το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, ιδίως μετά τα δημοσιεύματα της Wall Street Journal ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα παραρτήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών στις ΗΠΑ.

«Περιορίζονται τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς η αδυναμία που παρατηρείται στις αγορές οφείλεται κυρίως στις ανησυχίες ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε νέα ύφεση και ότι κάποιες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Βασικό μέλημα των επενδυτών είναι εάν η Fed θα κάνει νύξη για ενδεχόμενη παράταση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης», σχολιάζει στο Reuters ο Τακαχίντε Κιούτσι από την Nomura Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα