Θύμα των ρευστοποιήσεων και το ευρώ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 11:34

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1% έναντι του ελβετικού φράγκου.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1% έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την ευρωστία των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν βαρύνει το κλίμα στις διεθνείς αγορές και έχουν στρέψει τους επενδυτές σε επενδυτικά καταφύγια.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί σήμερα στα 1,1257 ελβετικά φράγκα, ενώ απώλειες καταγράφει και έναντι του δολαρίου, καθώς σημειώνει πτώση 0,4% υποχωρώντας στα 1,4266 δολάρια.

Στους κερδισμένους της ημέρας περιλαμβάνονται το γεν, το δολάριο και το ελβετικό φράγκο, τα οποία έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες έναντι των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων. Το ευρώ υποχωρεί σήμερα για τέταρτη συνεχή ημέρα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, καθώς οι traders εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα