Προθεσμία έως 9/9 στις τράπεζες για συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 12:27
UPD:15:51

Διορία μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου έχει δώσει η κυβέρνηση στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να δηλώσουν πώς θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με τραπεζίτες και αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη.

«Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα ενημερωτικό έγγραφο για την συμμετοχή τους στο PSI, μια πρώτη δήλωση ενδιαφέροντος», ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.

Όπως γράφει η «Ν» οι διοικητές των τραπεζών έλαβαν τη Δευτέρα το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα πρέπει να απαντήσουν εάν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία και σε τι βαθμό και με πόσα ομόλογα.

Tη Δευτέρα o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι αναμένει η όλη διαδικασία, που προσφέρει τέσσερις τρόπους ανταλλαγής στους ιδιώτες, να ολοκληρωθεί την πρώτη με δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το IIF που ηγείται της προσπάθειας ελπίζει ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα ανέλθει στο 90% που σημαίνει ότι θα ανταλλαγούν ομόλογα αξίας 135 δις ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα