Παραίτηση Στιβ Τζομπς από το τιμόνι της Apple

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 07:02
UPD:15:08

Tην παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αpple, για λόγους υγείας, ανακοίνωσε ο Στιβ Τζομπς, τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ

Tην παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αpple, για λόγους υγείας, ανακοίνωσε ο Στιβ Τζομπς, τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.

Ο 56χρονος συνιδρυτής της Αpple που είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, ανέφερε σε δήλωσή του πως δεν είναι σε θέση πλέον να εκπληρώσει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Ο θρύλος της Silicon Valley θα παραμείνει στην Αpple ως πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιανουαρίου ο Στιβ Τζομπς ήταν σε αναρρωτική άδεια, δύο χρόνια μετά την εξάμηνη απουσία του κατά τη διάρκεια της οποίας υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος.

Ο Τιμ Κουκ με τον Στιβ Τζομπς σε παλαιότερο στιγμιότυπο

Στη σύντομη επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της Αpple, ανέφερε τα εξής:

«Πάντοτε έλεγα ότι αν έρθει ποτέ μία μέρα που δεν θα μπορώ πλέον να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου και τις προσδοκίες ως διευθύνων σύμβουλος της Αpple, θα ήμουν ο πρώτος που θα σας το έλεγα. Δυστυχώς, η μέρα αυτή ήρθε. Γι αυτό παραιτούμαι από διευθύνων σύμβουλος της Αpple».

»Πιστεύω ότι οι λαμπρότερες και πιο καινοτόμες μέρες της Apple είναι μπροστά μας και ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να συνεισφέρω στην επιτυχία της με έναν νέο ρόλο.

»Έχω κάνει μερικούς από τους καλύτερους φίλους της ζωής μου στην Apple και σας ευχαριστώ όλους για τα πολυετή συνεργασία μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα