Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 09:00

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο επόμενο δωδεκάμηνο έρχονται 180.000 «λουκέτα».

"Εφιαλτικές παραμένουν οι εκτιμήσεις για «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και ανεργία, που αποτυπώνει εξαμηνιαία έρευνα την οποία διεξήγαγε το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, κάτι που εκτιμάται ότι θα αλλάξει το τοπίο στην αγορά μετατοπίζοντας και εμπορικές «πιάτσες»".

ΕΞΠΡΕΣ: "Με πρόβλημα ρευστότητας το 82,6% των επιχειρήσεων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις 8 από τις 10 επιχειρήσεις (81,3%) καταγράφεται σε έρευνα που διενήργησε για δεύτερη φορά το 2011 το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τη MARC Α.Ε.".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε κρίσιμο δίλημμα οι τραπεζίτες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων κάποιων ελληνικών τραπεζών μέσω της άντλησης των διαθέσιμων κεφαλαίων ύψους 30 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προβάλλει στον ορίζοντα η κυβέρνηση. Παράλληλα θεσμικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι το «κούρεμα» από τη συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα πρέπει να ανέλθει περί το 21%".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ιδρύεται bridge bank".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με σχέδιο νόμου δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας και στην Ελλάδα του μηχανισμού των bridge banks. Πρόκειται για μεταβατική τράπεζα, που θα τελεί υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και στο οποίο θα μεταφέρονται τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού μίας τράπεζας που θα διαχωρίζονται από τα επισφαλή και τα τοξικά".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα