Ανόδου συνέχεια στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 10:40

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες διευρύνουν τα κέρδη που κατέγραψαν στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις εν μέσω φημών ότι ο διοικητής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, θα ανακοινώσει μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας στην αυριανή του ομιλία.

Στις 10.33 (ώρα Ελλάδος), τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καταγράφει η Φραγκφούρτη, με τον δείκτη DAX να ενισχύεται κατά 1,19% στις 5.748,74 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,76% και διαμορφώνεται στις 5.245,33 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ανέρχεται στις 3.166,06 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,84%.

Αυξημένα κέρδη καταγράφει στην έναρξη της συνεδρίασης ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της γαλλικής Credit Agricole να κάνει άλμα 4,4%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών για το τρίμηνο.

«Η αγορά έχει ενθουσιαστεί. Αν και δεν θεωρώ πιθανή την ποσοτική χαλάρωση, ίσως ληφθούν κάποια μέτρα τόνωσης [της οικονομίας], σχολιάζει στο Reuters ο Τζάστιν Στιούαρτ από την Seven Investment Management.

«Το καλό είναι ότι οι εταιρείες προσφέρουν πολύ καλές αποτιμήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η αγορά θα καταγράψει σημαντικές περαιτέρω απώλειες», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα