Κέρδη στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 10:59

Κέρδη της τάξης του 1,5% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 8.772,36 μονάδες.

Κέρδη της τάξης του 1,5% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 8.772,36 μονάδες. Με άνοδο 1,3% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ανήλθε στις 751,82 μονάδες.

Θετικά επηρέασε το κλίμα στο ιαπωνικό χρηματιστήριο η εντυπωσιακή αύξηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το ράλι των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες ευνοήθηκαν και από την προσωρινή υποχώρηση του γεν.

Αυτόν τον μήνα, ο Nikkei έχασε το 11% της αξίας του, υποχωρώντας τη Δευτέρα στα χαμηλά πέντε μηνών, ενώ ορισμένοι παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι θα υποχωρήσει εκ νέου εάν ο διοικητής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, δεν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ληφθούν μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας στην αυριανή του ομιλία στο Τζάκσον Χολ.

«Βασικά, οι επενδυτές καλύπτουν τις ανοιχτές τους θέσεις πριν το Τζάκσον Χολ. Είμαι βέβαιος ότι [ο Μπερνάνκι] θα αναφερθεί στην πιθανότητα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά αμφιβάλλω κατά πόσο θα μπορεί να κάνει εξαγγείλει ρητά ένα τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», σχολιάζει στο Reuters ο Χιντεγιούκι Ισιγκούρο από την Okasan Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα