Κ. Μίχαλος: «Ναι» σε κινήσεις που ισχυροποιούν το τραπεζικό σύστημα

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 14:17

Θετική εξέλιξη εκτιμά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος ότι θα είναι η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, εφόσον όπως επισημαίνει, με τον τρόπο αυτό αντιμετωπισθεί η ανάγκη αναδιάρθρωσης κεφαλαίων των δύο τραπεζών και οδηγήσει σε ένα νέο ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

O πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εκφράζει την ελπίδα η κίνηση αυτή να ανοίξει το δρόμο για νέες ανάλογες συμφωνίες που θα ισχυροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, απέναντι στην κρίση.

Όπως τονίζει ο κ. Μίχαλος, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανάγκη από σχήματα που να έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να αντλήσουν νέα κεφάλαια από τις αγορές, να ενισχύσουν την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση «το πρόβλημα της ρευστότητας που ταλανίζει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, όσο η προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση καρκινοβατεί και η ασκούμενη πολιτική βαθαίνει την ύφεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα