Πειραιώς Επενδυτική: Συγχώνευση με Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002 18:00

Το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς Επενδυτική ΑΕΕΧ, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη συγχώνευση της εταιρείας με απορρόφησή της από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου ΑΕΕΧ.

Η απόφαση του δ.σ., όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση προς το ΧΑΑ, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης σκοπιμότητας για τη δημιουργία εταιρειών μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να ισχυροποιηθεί η παρουσία τους στην Κεφαλαιαγορά.

Ως ημερομηνία σύνταξης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο η 31.12.2002. Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο εταιρειών θα καθοριστεί μετά την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων τους από τους Ορκωτούς Ελεγκτές.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου ΑΕΕΧ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μετά την απορρόφηση της Πειραιώς Επενδυτική ΑΕΕΧ, θα καταστεί η πρώτη σε μέγεθος μεταξύ των 22 Εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα διαθέτει αυξημένα Ιδια Κεφάλαια, συνολικού ύψους 430 εκατ. ευρώ, καθώς και μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο, ώστε να είναι σε θέση, όπως τονίζεται, να κινηθεί στην αγορά με μεγαλύτερη ευχέρεια και να εκμεταλλευθεί περισσότερο ικανοποιητικά τις παρουσιαζόμενες επενδυτικές δυνατότητες. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν άμεσα σημαντικές οικονομίες κλίμακος μέσα από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα