Υποχωρεί το ευρώ έναντι του γιέν

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 06:07
UPD:06:17
EPA/FRANCK ROBICHON

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε το ευρώ έναντι του γιέν καθώς οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν, ότι, η ανεργία στην Ευρωζώνη διατηρήθηκε τον περασμένο μήνα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας τις ενδείξεις πως η ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη κλονίζεται.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, διατήρησε τις απώλειές του έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ εν μέσω εικασιών, ότι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μειώσει το κόστος δανεισμού για να στηρίξει την ανάπτυξη. Το γιέν διεύρυνε τα κέρδη που σημείωσε αυτόν τον μήνα έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου, καθώς οι εκτιμήσεις για την ανεργία τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, τόνωσαν τη ζήτηση για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,4421 δολ. στις 10:30 π.μ. στο Τόκιο από 1,4441 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη. Εναντι του γιέν διαμορφώθηκε στα 110,49 από 110,82 γιέν. Αυτόν τον μήνα, το ευρώ ισχυροποιήθηκε 0,2% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. Εναντι του δολαρίου το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 76,61 γιέν από 76,74, οδεύοντας να σημειώσει άνοδο για τρίτο μήνα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών η ανεργία τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη διατηρήθηκε στο 9,9% για πέμπτο μήνα. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν σήμερα.

Χθες, δείκτης της Credit Suisse Group AG έδειξε, ότι, οι διαπραγματευτές εκτιμούν πως το επόμενο δωδεκάμηνο η ΕΚΤ θα μειώσει το επιτόκιό της κατά 16 μονάδες βάσης, ποσοστό 0,16%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα