Απώλειες για το πετρέλαιο

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 06:51
UPD:06:52

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάϊο.

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάϊο, καθώς οι επενδυτές είκασαν, ότι, η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ καταδεικνύει μείωση της ζήτησης στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν έως 0,5%, περιορίζοντας τα κέρδη τεσσάρων ημερών, μετά την κλαδική έκθεση του American Petroleum Institute (API), που έδειξε αύξηση των προμηθειών κατά 5,13 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο. Σήμερα το υπουργείο των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα εν λόγω στοιχεία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε απώλειες έως 45 σεντς φθάνοντας στα 88,45 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 88,49 δολ. το βαρέλι στις 12 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια του καυσίμου σημείωσαν άνοδο 1,63 δολ., φθάνοντας στα 88,90 δολ. το βαρέλι. Αυτόν τον μήνα, οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει 7,5% και σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος υποχώρησαν 3%.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 114,05 δολ. το βαρέλι- 3 σεντς υψηλότερα.

Επίσης, το Ινστιτούτο ανακοίνωσε, ότι, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν στα 352 εκατ. βαρέλια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι προμήθειες σημείωσαν άνοδο περίπου 3,8% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας. Για τα αποθέματα βενζίνης το ΑΡΙ εκτιμά, ότι, την περασμένη εβδομάδα αυτά μειώθηκαν 3,11 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 210,8 εκατ. βαρέλια.

Πτωτικά κινήθηκε αυτόν τον μήνα το πετρέλαιο εν μέσω ενδείξεων, ότι, οι ανεπτυγμένες οικονομίες συρρικνώνονται. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009 και στην Ευρώπη η εμπιστοσύνη σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με τις επίσημες χθεσινές ανακοινώσεις σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα