Ευ. Βενιζέλος: Ανεξήγητη η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού

Οι διεθνείς οργανισμοί στις εκθέσεις τους δεν ενεργούν μονομερώς
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 13:07

Οι εκθέσεις που βγάζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και υπεύθυνες, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση για την παραίτηση της επικεφαλής του Γραφείου μετά την αντίδρασή του για το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης για το χρέος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2047445 .

Όταν υπάρχουν εκθέσεις από οίκους αξιολόγησης που είναι άδικες για την ελληνική οικονομία, υπάρχει η αξίωση να απαντήσει η κυβέρνηση στους οίκους, το ίδιο ήμουν υποχρεωμένος να κάνω και στη περίπτωση αυτή, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος για την απάντησή του στην οποία αμφισβήτησε ανοικτά την εγκυρότητα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2047005 .

Όταν υπάρχει έκθεση από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η ΕΚΤ, η Κομισιόν κτλ, ποτέ δεν ενεργούν μονομερώς, και η ΤτΕ ακολουθεί την ίδια μέθοδο διασταυρώνοντας τα στοιχεία της με την ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ο υπουργός, ενώ το Γραφείο προχώρησε με έναν τρόπο ... «Αυτό είπα στην απάντησή μου», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε ανεξήγητο να υπάρχει «σε απόλυτη και μετωπική αντίθεση» με το ΔΝΤ, την Ε.Ε. την ΕΚΤ ένα έγγραφο με τίτλο «Βουλή των Ελλήνων» που να λέει ότι η δυναμική του χρέους είναι ανεξέλεγκτη.

Αυτό είναι ανεξήγητο και όπως με καλείτε να σχολιάσω εκθέσεις διεθνών οργανισμών έτσι και τώρα είπα και τη γνώμη μου για την εγκυρότητα της έκθεσης, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει στο ίδιο ύφος: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν είναι ελεγχόμενο, αλλά πρέπει να βγάζει υπεύθυνες και τεκμηριωμένες εκθέσεις.

Την ίδια αξιωση που έχουμε από τους ξένους, έχουμε και για τους Έλληνες. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του, από εκεί και πέρα είναι θέμα της Βουλής, κατέληξε στην αναφορά του για το θέμα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα