Γερμανία: Επείγουσες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 13:13
UPD:13:28

Η Ανγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ταχύτατα και αποτελεσματικά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ είναι αισιόδοξη ότι η Ιταλία θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί αναθεώρησης της Συνθήκης της ΕΕ προκειμένου να θωρακιστεί η ευρωζώνη από μελλοντικά προβλήματα χρέους, ο Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα άμεσα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Μπιλντ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες αλλαγές χρειάζονται εξαιτίας της σημερινής κρίσης στην ευρωζώνη, μολονότι ξέρουμε πόσο δύσκολο πράγμα είναι η διαπραγμάτευση μιας συνθήκης».

Σημείωσε ακόμη ότι χρειάστηκαν πολλά χρόνια διαπραγματεύσεων και πολλά δημοψηφίσματα για να καταλήξει η ΕΕ στη σημερινή συνθήκη της Λισαβόνας, που τέθηκε σε ισχύ το 2009.

Το Μάρτιο, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανκγελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως επιθυμεί και αυτή αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων στο μέλλον.

«Θα πιέσω για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη συνθήκη, ώστε να μπορούμε να δρούμε νωρίτερα και πιο αποτελεσματικά όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, και αυτό περιλαμβάνει την υιοθέτηση στοχευμένων κυρώσεων», είχε πει στο γερμανικό κοινοβούλιο η Γερμανίδα καγκελάριος.

Συνάντηση Μέρκελ - Βαν Ρόμπεϊ τη Δευτέρα

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα έχει τη Δευτέρα στο Βερολίνο συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν ζητήσει από τον Βαν Ρόμπεϊ να καταθέσει, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας και της διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα