Μ. Φέκτερ: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 16:55
EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις, όπως συνέβη και με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπου η αλλαγή διήρκησε τουλάχιστον δέκα χρόνια, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

Σε κοινή συνέντευξη-συζήτηση στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τον επικεφαλής του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Κάρλ Αιγκινγκερ, η κ. Φέκτερ ανέφερε πως για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η Αυστρία παρέχει «αναπτυξιακή βοήθεια» σε διάφορους τομείς.

Ως βασική αιτία των άσχημων συνθηκών στην Ελλάδα, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών θεωρεί τον υπέρογκο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από δημόσιους υπαλλήλους και τη σπατάλη του εύκολα δανεισμένου χρήματος πριν την κρίση.

Η κ. Φέκτερ αναφέρθηκε επίσης στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας πως, ενώ πριν από 15 χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν μπροστά από την Τουρκία, αυτή την έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό, ανεβάζοντας την ποιότητα και επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα