Intracom IT Services: Στο παγκόσμιο συνέδριο πιστωτικών ενώσεων στη Γλασκώβη

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 12:03

Στο παγκόσμιο συνέδριο των Πιστωτικών Ενώσεων στη Γλασκώβη, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Πιστωτικών Ενώσεων (World Council of Credit Unions), συμμετείχε για δεύτερη χρονιά η Intracom IT Services.

«Ήταν και φέτος η μόνη ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε 1.700 επαγγελματίες του χώρου από 62 χώρες παγκοσμίως», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πιστωτικών Ενώσεων (WOCCU), η αγορά των πιστωτικών ενώσεων το τέλος του 2010 αριθμούσε 188 εκατ. μέλη σε 100 χώρες παγκοσμίως, ενώ είχε 1,5 τρισ. δολάρια ενεργητικό (assets).

Μία πιστωτική ένωση είναι ένα συνεταιριστικό (coop) χρηματοοικονομικό ίδρυμα, το οποίο ανήκει και ελέγχεται από τα μέλη του. Αυτό που διαφοροποιεί τις πιστωτικές ενώσεις από τις τράπεζες είναι το μικρότερο μέγεθός τους, καθώς και το γεγονός ότι ο πελάτης είναι παράλληλα και μέλος της πιστωτικής ένωσης.

«Συνεπείς με τη γενικότερη στρατηγική του Ομίλου μας για τη συνεχή επέκταση και διαφοροποίηση της διεθνούς δραστηριοποίησής μας, η συμμετοχή μας και φέτος, ως η μοναδική ελληνική επιχείρηση του χώρου σε μία τόσο μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση, αποτελεί άλλο ένα επιτυχημένο βήμα για την ενδυνάμωση δραστηριότητάς μας στον Χρηματοοικονομικό κλάδο παγκοσμίως. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να αξιοποιούμε τη μεγάλη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία μας στην υλοποίηση μεγάλων τραπεζικών έργων και να αναπτύσσουμε νέα τραπεζικά προϊόντα προς όφελος των πελατών μας παγκοσμίως», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, κ. Αθανάσιος Κωτσής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα