Saab: Αίτηση για εθελοντική αναδιοργάνωση

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 14:11

Αίτηση για εθελοντική αναδιοργάνωση κατέθεσαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο στο Βάνερσμποργκ της Σουηδίας η Saab Automobile AB και οι θυγατρικές της, Saab Automobile AB Powertrain και Saab Automobile Tools AB (Συνολικά Saab Automobile), σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Swedish Automobile NV (Swan).

«Η Swan και η Saab Automobile είναι της γνώμης ότι, λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη σε οικονομικούς πόρους οικονομική κατάσταση της Saab Automobile την παρούσα χρονική στιγμή, η εθελοντική αναδιοργάνωση θα επιφέρει τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη χρήση των υφιστάμενων πόρων κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο τελικός σκοπός και στόχος της διαδικασίας αυτής είναι η εξασφάλιση της βραχυπρόθεσμης σταθερότητας και ταυτόχρονα η προσέλκυση πρόσθετης χρηματοδότησης, εν αναμονή της εισροής των εισφορών ιδίων κεφαλαίων των Pang Da και Youngman.

Σύμφωνα με τη Swan, η χρηματοδότηση για την έξοδο της Saab Automobile από την εθελοντική αναδιοργάνωση έχει εξασφαλιστεί μέσω δεσμευτικών συμφωνιών με τις εταιρείες Pang Da και Youngman όπως ανακοινώθηκε στις 4 Ιουλίου, οι οποίες υπόκεινται προς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Η εθελοντική διαδικασία αναδιοργάνωσης θα καλύψει τις Saab Automobile AB, Saab Automobile AB Powertrain και Saab Tools AB. Οι υπόλοιπες επιχειρηματικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των Saab Parts AB και των Saab Μεγάλης Βρετανίας & Saab Cars Βορείου Αμερικής, εξαιρούνται από τη διαδικασία.

«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια εθελοντική διαδικασία αναδιοργάνωσης θα μας παράσχει τον απαραίτητο χρόνο, την προστασία και τη σταθεροποίηση της επιχείρησης, επιτρέποντας την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση και την προετοιμασία για την ομαλή επανεκκίνηση της παραγωγής», δήλωσε ο Victor Muller, Διευθύνων Σύμβουλος της Swan και Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Saab Automobile, εκτιμώντας ότι η Saab Automobile θα βγει ενισχυμένη από αυτή τη διαδικασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα